Руските терористи атакуваха Одеска област с дронове, ВСУ свалиха 22 от 25

За съжаление имаше удар в пристанищната инфраструктура, което доведе до пожар, който пожарникарите бързо ликвидираха, се казва в съобщението на ВВС на ВСУ

Унищожен руски дрон
Унищожен руски дрон

Тази нощ руските окупатори предприеха няколко вълни от атаки с "Шахед-136/131" от юг и югоизток, съобщиха в Telegram ВВС на въоръжените сили на Украйна.

 

"Бяха изстреляни 25 ударни БПЛА "Шахед-136/131", които атакуваха южните райони на Одеска област. 22 от тях бяха унищожени от силите и средствата на ВВС във взаимодействие с противовъздушната отбрана на други компоненти на ВС на Украйна", се казва в съобщението. 

 

 

Силите за отбрана на Южна Украйна уточняват, че противникът отново е атакувал гражданската инфраструктура в Одеска област, информира УНИАН.

 

"За съжаление имаше удар в пристанищната инфраструктура, което доведе до пожар, който пожарникарите бързо ликвидираха", се казва в съобщението. Двама цивилни са ранени. 

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени