Терористична Русия удари с ракети множество украински градове

Има разрушения от падналите отломки на свалените от украинската ПВО руски ракети

Руските окупатори извършиха масиран терористичен ракетен удар срещу множество украински градове
Руските окупатори извършиха масиран терористичен ракетен удар срещу множество украински градове Източник: УНИАН

Руските окупатори извършиха масиран терористичен ракетен удар срещу множество украински градове. Рашистите използваха осем стратегически бомбардировача Ту-95МС от летище Оленя. 

 

По информация на ръководителя на Черкаската областна военна администрация (ОВА) Игор Табуренц, отломките от една от свалените ракети са паднали върху обект от социалната инфраструктура, в резултат на което 5 души са пострадали, а поне един е затрупан.  УНИАН  съобщи, че е пострадал и хотелски комплекс, който се намира в центъра на град Черкас. 

 

Удари в Киев 
Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че има взривове в Дарницки район на украинската столица. От ракетните отломъци е повредена газоснабдителна тръба, но пожоар няма. Има разрушени нежилищни сгради. Хоспитализирани са две момичета - на 18 и 9 години.  

 

 

Взривове в Харков
Началникът на Харковската ОВА Олег Синегубав съобщи за увреждане на гражданска инфраструктура. "Окупаторите нанесоха шест удара по град Харков, в частност в Слободски район. Има увреждания на градската инфраструктура, проверява се информацията за пострадали. Службите за извънредни ситуации работят на местата, поразени от ударите", заяви той. 

 

 

Взривове в Ровно
В град Ровно са чути взривове около 6,20 ч. В част от града бе изключено електричеството", съобщават местните СМИ. Ръководителят на Ровненската ОВА Виталий Ковал потвърди руските ракетни удари по града. "Ровно, Има удари от вражески ракети. Работят съответните служби", заявява той в съобщение в Telegram.

 

 

Взривове в Лвовска област
Според информацията на началника на Лвовската ОВА Максим Козицки, около 06,25 ч. врагът е нанесъл три ракетни удара по територията на Драгобич. "Да от ударите са по промишлен обект. Има пожар в един от цеховете, разрушен е триетажен склад, изгорялата площ е около 30 кв. м", съобщи Козицки. 

 

 

Според неговата информация, друг ракетен удар е поразил частен двуетажен дом. Има пожар. 

Още от "Светът"

Полша иска да поддържа възможно най-добри връзки със САЩ, независимо кой е на власт, заяви външният министър Радослав Ши

Посещението на Шикорски във Вашингтон целеше да му даде възможност да обсъди с американски официални представители двустранните отношения, въпросите на сигурността и войната в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени