Военнопрестъпникът Путин е в паника, призова да не се повтаря гражданската война от 1917 г.

Ситуацията в Ростов на Дон остава сложна. Блокирана е работата на органите на управление, призна Путин

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: EPA

"Прекомерните амбиции доведоха до предателство. Предателство и измяна". Това заяви руският военнопрестъпник № 1 Владимир Путин в първото си изявление след започналата снощи криза с "Вагнер". Путин определи действията на шефа на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин като "метеж и авантюра". И припомни гражданската война в Русия, започнала през 1917 с призив да не се допуска тя да се повтори, съобщи УНИАН.

 

"Обръщам се към руснаците, към военните и правоприлагащите органи и към онези, които бяха тласнати по пътя на въоръжен бунт с измама и заплахи. Русия води тежка борба за своето бъдеще, цялата военна и информационна машина на Запада е насочена срещу Русия", каза руският диктатор.

 

"Всякакви кавги трябва да се загърбят в периода на специалните операции, сега се решава съдбата на нашия народ. Изправихме се пред предателство, прекомерните амбиции доведоха до предателство към Русия", каза той.

 

"Всяването на всякакъв смут е смъртоносна заплаха. Нашите действия ще бъдат брутални", заяви още Владимир Путин в своето обръщение.

 

Армията и правоохранителните органи са получили необходимите разпореждания, каза още той.

 

"Всеки, който съзнателно е поел по пътя на предателството, шантаж и е подготвял въоръжения метеж, ще понесе своето неизбежно наказание. Всички виновни в опита за метеж ще отговарят пред закона и народа", закани се Путин.

 

Ситуацията в Ростов на Дон остава сложна. Блокирана е работата на органите на управление, но ще бъдат предприети действия по стабилизирането на обстановката, заяви още руският президент.

 

Той направи исторически паралел с болшевишкия преврат през 1917 г. и последвалата 5-годишна гражданска война.

"Руснаци убиваха руснаци, братя убиваха братя. Няма да позволим това да се повтори. Ще защитим страната си", каза той.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени