100 000 руски военни остават край украинските граници

Баканов посочи, че по две трети от протежението си украинските граници са уязвими

Иван Баканов
Иван Баканов Източник: Unian.net

По данни на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) край границите на страната остават около 100 хиляди руски военни, съобщи радио "Свобода". Шефът на СБУ Иван Баканов, заяви, че по границите, включително на Кримския полуостров, са дислоцирани "танкове, самолети, бойни кораби, хеликоптери, батальонни тактически групи и групи на руските ракетни войски и артилерия". Той говори пред форума "Украйна 30. Сигурността на страната".

 

Баканов посочи, че по две трети от протежението си украинските граници са уязвими. Припомняме, Русия съсредоточи в Крим и по границата с Донбас около 120 хиляди свои военни. Това предизвика както в Украйна, така и сред западните й партньори, подозрения, че Москва започва подготовка за военно настъпление. След това Москва обяви, че започва да изтегля войските си, но в действителност голямата част от тях останаха край украинските граници заедно с въоръженията си.

Още от "Светът"

Водещи новини

ГЕРБ: Язовир "Пазар дере" е източен за 3 дни, това е тежка манипулация на предизборния щаб на Радев

Пред медиите кандидат-депутатът от 24 МИР Тома Биков настоя секретарят на президента по антикорупция Пламен Узунов да даде обяснение за разпространените в интернет кадри, на които се вижда как той получава торба с неизвестно съдържание от бившия митнически шеф Петко Петков

Последни новини

Най-четени