11 убити в Цетине, нападателят стрелял и по деца на улицата

Преди това избил семейството си

Масово убийство в Цетина, Черна гора
Масово убийство в Цетина, Черна гора Източник: AP

Единадесет души бяха убити при нападението в черногорския град Цетине, извършено след семеен скандал снощи, съобщиха АП и БТА. Ранени са още 6 души, сред които и полицай. Нападателят е открил безразборна стрелба по хора на улицата, включително по деца, твърдят свидетели по държавната телевизия Ар Ти Си Джи.

 

Четирима от ранените са били прехвърлени в болница в Цетине, а други двама сериозно пострадали са били изпратени в болница в Подгорица. Полицията е ликвидирала нападателя след престрелка с него.

 

Според черногорското издание "Вечерне новости" нападателят е бил на 34 години. Той е убил семейството си и после е излязъл от дома си и е започнал да стреля по минувачи по улиците на града. Сред пострадалите има и деца.

 

Премиерът на Черна гора Дритан Абазович написа в своя канал в Телеграм, че в Цетине се е случила "безпрецедентна трагедия" и призова нацията "в мислите си да бъде заедно със семействата на невинните жертви, техните роднини, приятели и хората в Цетине".

 

Той посети заедно с министрите на здравеопазването и на вътрешните работи двама от ранените, които са настанени в болница. Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел изказа съболезнования.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени