120 загинаха задушени и стъпкани на шествие за Хелоуин в Сеул

Според местни медии до трагедията се стигнало, след като голям брой хора се втурнали към бар, когато чули, че местна знаменитост е влязла вътре

120 загинаха задушени и стъпкани на шествие за Хелоуин в Сеул
120 загинаха задушени и стъпкани на шествие за Хелоуин в Сеул Източник: Jung Yeon-je

120 души загинаха, а над 100 пострадаха на празненство за Хелоуин в Южна Корея. Част от тях са били стъпкани и задушени. 100 000 души се събраха в в един от най-популярните квартали с ресторанти и барове в южнокорейската столица Сеул за първи път без ограничения след коронавирусните мерки.

 

Властите предполагат, че до трагедията се е стигнало, след като множеството започнало да напира да премине през тясна уличка в района на хотел "Хамилтън", едно от най-популярните купонджийски места в Сеул. Според местни медии до трагедията се стигнало, след като голям брой хора се втурнали към бар, когато чули, че местна знаменитост е влязла вътре. 

 

В полицията са постъпили стотици сигнали за пострадали, след като огромната тълпа е навлязла в тясната улица. Десетки хора, които са били напред, са били стъпкани и задушени. Веднага са пристигнали десетки линейки и коли на полицията. Лекари оказват помощ на място на десетки, които са получили сърдечен арест.

 

Чуе Сон-бом, началник на пожарната в сеулския район "Йонсан", каза, че броят на жертвите може да нарасне и че неуточнен брой от пострадалите са в критично състояние след трагедията, разиграла се в резултат на блъсканица тази вечер в пешеходната зона на Сеул "Итеуон". По думите на Чуе 74 от загиналите са били транспортирани към лечебни заведения, а телата на останалите 46, които бяха останали да лежат по улиците, ще бъдат превозени в близка сграда, за да бъдат разпознати там.

 

За справяне със ситуацията и оказване на помощ бяха задействани над 800 души, включително екипи на бърза помощ и полицаи. В отделно съобщение пожарната заяви, че все още се установява точният брой на хората, нуждаещи се от спешна медицинска помощ.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени