15 украински региона бяха засегнати в резултат на масирана терористична атака от страна на Русия

Има удари по енергийни съоръжения, заяви министър-председателят на Украйна Денис Шмигал

Руски обстрел с ракети
Руски обстрел с ракети Източник: Скрийншот видео кадър

15 региона бяха засегнати днес, 26 август, в резултат на масирана терористична руска атака. Врагът използва различни видове оръжия: дронове, крилати ракети, "Кинжали". Има ранени и загинали. Това съобщи премиерът на Украйна Денис Шмигал.

 

Той отбеляза, че енергийната инфраструктура на страната отново се е превърнала в мишена на руските терористи.

 

Енергетика
Енергетика Източник: Zonanews

"За съжаление има щети в редица региони (...) "Укренерго" е принудено да използва аварийни прекъсвания на електрозахранването, за да стабилизира системата", каза Шмигал.

 

 

По думите му ръководителите на областните военни администрации са инструктирани да разположат пунктове на неуязвимост в регионите, ако е необходимо.

 

"За да се спре варварският обстрел на украинските градове, е необходимо да се унищожи мястото, откъдето се изстрелват руски ракети. За целта Украйна се нуждае от оръжия с голям обсег и разрешение от партньорите да поразява с тях руски цели. Разчитаме на подкрепата на нашите съюзници и определено ще накараме Русия да плати", подчерта премиерът.

Още от "Светът"

Украинското посолство в София: Крим е центъра на тежестта на европейската архитектура за сигурност. Пълното й възстановя

В рамките на Формулата за мир президентът на Украйна предложи ясна визия за постигане на цялостен, справедлив и траен мир за Украйна и света

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени