17-годишно момче от Кърджали е убито при стрелба в Копенхаген

Той се опитал да спаси шефа си и застанал пред дъжда от куршуми

Датска полиция
Датска полиция Източник: Pinterest
17-годишен тийнейджър от Кърджали е бил прострелян при стрелба в Копенхаген вчера. Това съобщи 24rodopi.com, позовавайки се на близки на жертвата. Раненото момче било откарано в клиника в датската столица, като полицията информирала родителите му за случилото се. Снощи то е починало в болничното заведение.
 
Причините за кървавата драма все още не са ясни. Работната версия на разследващите в датската столица, е, че извършителите са кюрди от Ирак, които са шведски граждани, а името на момчето от Кърджали е Тунджай Е. Той чиракувал в бръснарница в Копенхаген. 
 
Собственикът на бръснарския салон от кюрдски произход, наел на работа гурбетчията от България, е тежко ранен. С лека рана на ръката е 15-годишен ученик, който дошъл да се подстригва в салона.
 
"Двама кюрди дошли да убият собственика на бръснарския салон, в който работеше Тунджай. Вместо да се скрие, той застанал между убийците и "патрона си". Вероятно мислел, че срещу него няма да стрелят и ще даде шанс на "патрона" си да избяга. Бил прострелян във врата", разказаха близкия на убития тийнейджър.
 
Информацията от полицията в Копенхаген е оскъдна. Трима са били простреляните в петък, състоянието на собственика на бръснарския салон е критично. Разследващите проверяват връзка с убийство в друга част на датската столица - Норебро, предния ден, за което са задържани двама шведски граждани.
 
Късно вчера убийците на Тунджай също били задържани, гласи неофициалната информация.

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени