21 души оцеляха в самолетна катастрофа в Тексас

Самолетът не е успял да набере нужната височина при излитане и излязъл извън пистата

Разбилият се самолет
Разбилият се самолет Източник: Click2Houston

Самолет с 21 души на борда се разби и запали при излитане в американския щат Тексас,  съобщава  Click2Houston. За щастие, при тежкия инцидент край Хюстън са пострадали леко само двама души. Всички останали пътници са невредими. Сред пасажерите е имало и дете.

 

Един от ранените е получил травма на гърба, но опасност за живота му няма. По първоначална информация американският пътнически лайнер е преминал през оградата и се е запалил на поле, докато се опитвал да излети. Започнало е разследване на причините за инцидента.

 

Американски медии посочват, че самолетът е трябвало да лети за Бостън. Той не е успял да набере нужната височина при излитане и излязъл извън пистата. Бутнал оградата на летището в Хюстън и избухнал в пламъци в близкото поле.

 

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени