21 души са загинали при израелски въздушен удар по джамия в Газа

Свидетели съобщиха, че броят на жертвите може да се увеличи, защото в джамията е имало настанени бежанци

Разрушения в Газа вследствие на израелските удари
Разрушения в Газа вследствие на израелските удари Източник: MSN.com

 Най-малко 21 души са загинали и десетки са ранени при израелски въздушен удар в ивицата Газа, нанесен тази нощ, предаде Ройтерс, позовавайки се палестинската агенция УАФА. По-рано се съобщаваше, че загиналите са петима. 

 

Ударът по джамията край болницата "Ал Акса" в Дейр ел Балах в централната част на Газа е нанесен, докато войната на Израел в анклава приближава първата си годишнина. 

 

Свидетели съобщиха, че броят на жертвите може да се увеличи, защото в джамията е имало настанени бежанци. 

 

Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) съобщиха в изявление, че са "провели прецизен удар по терористи от "Хамас", които са действали в щаб, изграден в джамията "Шухада ал Акса" в района на Дейр ел Бахах.

 

Настоящите кръвопролития в продължаващия десетилетия израелско-палестински конфликт бяха предизвикани, след като бойци на палестинското движение "Хамас" нападнаха Южен Израел на 7 октомври 2023 г., убивайки 1200 души и вземайки около 250 като заложници според израелските данни.

 

Последвалото военно нападение на Израел срещу Газа доведе до гибелта на близо 42 000 палестинци, според министерството на здравеопазването на Газа. То също така разсели почти всичките 2,3 милиона жители в анклава, предизвика глад и предизвика обвинения в геноцид, които Израел отрича.

Още от "Светът"

Масирана руска терористична атака с дронове срещу Украйна: силни експлозии прозвучаха в 11 региона

Експлозии имаше в Одеса, Харков, Киев, Запорожка, Херсонска, Житомирска, Сумска, Черкаска, Виницка, Хмелницка области, Полтавска област и в предградията на Киев

Прочетете повече прочетете повече

Тръмп призова последователите си да постигнат победа на изборите по време на митинг на място, където се опитаха да го уб

Изпълнителният директор на "Тесла" и собственик на социалната мрежа "Екс" Илон Мъск също говори на митинга – първото му участие на предизборно събитие на Тръмп

Прочетете повече прочетете повече

Столтенберг допусна, че Украйна може да бъде приета в НАТО без деокупация на територии

Според Столтенберг "когато има воля, има начини да се намери решение", но "се нуждае от линия, която определя къде се прилага член 5, а Украйна трябва да контролира цялата територия до тази граница"

Прочетете повече прочетете повече

Републиканката Лиз Чейни, участваща в предизборната кампания на Харис, каза че Тръмп "не е годен да ръководи" САЩ

Аз бях републиканка още преди Доналд Тръмп да започне да се пръска със спрей за тен, пошегува се Лиз, описвайки себе си като консерватор от типа на Роналд Рейгън

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени