21 туристи, блокирани в автомобилите си, загинаха в Пакистан

Военни се опитват да разчистят пътищата

Затрупаните коли с туристи в Пакистан
Затрупаните коли с туристи в Пакистан Източник: OyeYeah News

Спадналите тази нощ до минус 8 градуса по Целзий температури и обилният снеговалеж в пакистанския планински курорт Мюри станаха причина за смъртта на най-малко 22 души, блокирани в автомобилите си, съобщиха днес властите, цитирани от Асошиейтед прес и Франс прес.

 

Атик Ахмед от полицията в Исламабад съобщи, че осем от загиналите са от семейството на полицейски служител, който също е сред жертвите. Повечето хора са загинали от хипотермия. Лекар от спасителните екипи, евакуирали туристите от заседналите автомобили, каза, че загиналите са 10 мъже, 10 деца и 2 жени.

 

Пакистанският вътрешен министър Шейх Рашид Ахмед съобщи, че хиляди превозни средства са били издърпани от снега, но и днес още хиляди остават блокирани в района. Военни се опитват да разчистят пътищата и да спасят оцелелите, които се намират близо до планинския град Муре.

 

 

Разположен на 45,5 километра северно от столицата Исламабад, Мюри е популярен зимен курорт, който привлича над 1 милион туристи годишно. През зимата пътищата, водещи към курорта, често са затрупани от сняг.

 

Вътрешният министър Ахмед каза още, че натрупалият сняг е с височина 1,2 метра и днес движението към Мюри е блокирано. На помощ са се притекли военни парамедици и специално планинско военно подразделение.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени