22-ма загинали във Флорида, 128 души все още се издирват

По официални данни починалите са 22-ма, а 126 души все още са в неизвестност

Рухналата сграда във Флорида
Рухналата сграда във Флорида Източник: Pixabay
Още две тела на жертви бяха открити в развалините на частично срутената 12-етажна жилищна сграда в американския щат Флорида в петък, предаде Франс прес. По официални данни починалите са 22-ма, а 126 души все още са в неизвестност. Сред тях има и деца. Общо в сградата са се намирали около 200 души в момента на срутването. Новите жертви са открити, след като кметът на окръг Маями-Дейд Даниела Левайн Кава е подписала заповед, разрешаваща доразрушаването на сградата, като се позовава на проблеми с безопасността.
 
"Нашият основен приоритет остава търсенето и спасяването. Искам да бъда много ясна по този въпрос. Все още оценяваме всички възможни въздействия и определяме най-добрия график за действително започване на разрушаването", казва тя.
 
Причините за трагичния инцидент все още не са ясни, но по-ранни доклади посочват технически неизправности. В същото време бе евакуирана намиращата се в близост жилищна сграда. Длъжностни лица също така следят урагана "Елза", който в момента се разраства в Карибите, на фона на опасенията, че бурята може да повлияе на издирването, ако преодолее Флорида в началото на следващата седмица. Американският президент Джо Байдън посети Флорида в четвъртък, за да се срещне с оцелели, роднини на изчезналите и първи реагиращи.

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени