26-годишен сириец призна за нападението с нож в Солинген

Загиналите при нападението са двама мъже на 56 и 67-годишна възраст, както и 56-годишна жена

Германска полиция
Германска полиция Източник: Pinterest

Според германската полиция е задържан "истинския заподозрян" за нападението с нож в петък вечерта, при което бяха ранени и 8 души. Властите съобщиха, че мъжът сам се е предал и е разпитван. Основният заподозрян е сириец на 26 години, съобщиха от полицията.

 

Според вестник "Шпигел" е пристигнал в Германия в края на декември 2022 г. и е подал молба за убежище. Органите за сигурност са нямали подозрения, че е бил ислямистки екстремист.

 

Това е трети арест в рамките на ден. Полицейска акция имаше и в център за бежанци недалеч от мястото на атаката. Арестуван е мъж. По-рано беше задържано и 15-годишно момче по подозрение, че е разбрало за планираното нападение, но не е информирало властите.

 

Загиналите при нападението са двама мъже на 56 и 67-годишна възраст, както и 56-годишна жена. Ислямска държава пое отговорност за атаката вчера, но не са представени доказателства за това, не е ясно и колко близък до терористичната група е бил нападателят.

Още от "Светът"

Путин подписа указ за увеличаване числеността на руската армия до почти 2,4 милиона души

На правителството е възложено да предостави на Министерството на отбраната на Руската федерация бюджетни средства от федералния бюджет, необходими за изпълнението на този указ

Прочетете повече прочетете повече

Ранените цивилни в украинския град Харков при руска бомбардировка нараснаха на 30

Харков, вторият по големина град в Украйна, е разположен близо до руската граница и постоянно е подложен на атаки от руски бомби, ракети и безпилотни летателни апарати

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата в Палермо поиска 6 г. затвор за Матео Салвини

Салвини е обвинен в отвличане поради забраната, наложена от него като вътрешен министър на 147 мигранти, намиращи се на борда на испанския кораб "Open Arms", да слязат на остров Лампедуза през август 2019 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени