3-ма убити и 14 ранени при атаката срещу авиокосмическа компания в Анкара

Двама от нападателите са неутрализирани

Жена е един от терористите
Жена е един от терористите Източник: Скрийншот видео кадър

Извършен е терористичен акт в турската столица Анкара. Минути преди 17 ч. няколко въоръжени терористи нахлуват в сградата на един от най-големите турски отбранителни комплекси. Те взривяват експлозиви и откриват огън с автомати. 

 

Министърът на вътрешните работи на Турция съобщи, че има 3-ма убити, 14 ранени. Двама от нападателите са неутрализирани. На кадри от охранителните камери се виждат и взети заложници.

 

Единият от терористите
Единият от терористите Източник: Скрийншот видео кадър

Турската космическа и отбранителна компания "ТУСАШ" се намира в покрайнините на столицата. Тя разработва и произвежда бойни самолети и дронове. Компанията е съавтор на прототипите на турския изтребител Kaan. В следващите часове се очакват и още подробности от страна от турските власти.

 

"Министърът на вътрешните работи съобщи за трима загинали и 14 ранени. Военни хеликоптери кръжат над Анкара. Част от служителите в завода са успели да се евакуират на по-сигурни места. Няма информация за това кой може да стои зад атентата", информира кореспондентът на БТА в Анкара Нора Чолакова.

Още от "Светът"

Блинкън на визита в Израел: Среща се с Нетаняху и Галант за съживяване на преговорите за примирие в Близкия изток

Това е 11-ото пoсещение в региона на американския топ дипломат, откакто на 7 октомври миналата година радикалното терористично формирование Хамас нападна Южен Израел

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени