8 свирепи щурмови бригади на украинската Национална гвардия и МВР освобождават напролет Луганск, Донецк и Крим

Осем бригади, един враг. Време е да си върнем своето, добавят от НП

Украински военни
Украински военни Източник: Pinterest

Украйна се готви да освободи Луганск, Донецк и Крим от руските окупатори, затова Министерството на вътрешните работи сформира 8 щурмови бригади на "офанзивната гвардия", в които кани доброволци. Това съобщиха от Националната полиция на Украйна и  МВР  на страната.

 

 

 

"Украйна се готви да щурмува по посока Крим и Черно море, за да изгони нашествениците от своята територия. Министерството на вътрешните работи започва формирането на щурмови бригади на Националната гвардия, Националната полиция и Държавната гранична служба на Украйна - "Офанзивната гвардия". Това са бригади от доброволци, мотивирани хора, които ще участват в освобождението на Луганск, Донецк и Крим", с казва съобщението.

 

"Осем бригади, един враг. Време е да си върнем своето", добавят от НПУ.

 

Изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи Игор Клименко подчерта, че "Офанзивната гвардия" е професионална щурмова бригада на Министерството на вътрешните работи, съставена от бойци-патриоти, които "се стремят да унищожат врага и да освободят окупираните земи на Украйна".

 

Националната гвардия на Украйна кани "Буревий", "Красная калина", "Кара-Даг", "Рубеж", "Спартански" и легендарния "Азов". В Държавната гранична служба на Украйна очакват доброволците в бригада "Стоманена граница". 

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха с дронове граждански обект в Украйна - има загинали

Над 20 ирански дрона убийци, плюс ракети, множество артилерийски обстрели, и това само за последната нощ на руски терор срещу Украйна", написа в Twitter украинският президент Володимир Зеленски

Прочетете повече прочетете повече

МВФ дава на Украйна пакет от помощи в размер на $15,6 млрд.

Освен ужасяващата човешка цена, руската инвазия в Украйна продължава да има опустошителен ефект върху икономиката: БВП е спаднал с 30 процента през 2022 г., голяма част от индустрията е унищожена, а бедността се е увеличила

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени