87-годишният Лари Кинг е хоспитализиран с коронавирусна инфекция

Телевизионният водещ Лари Кинг е хоспитализиран и се лекува от коронавирус, съобщава ТАСС, като се позовава на CNN

87-годишният Лари Кинг
87-годишният Лари Кинг Източник: creativecommons.org

Той се лекува вече седмица в една от болниците на Лос Анжелис, но едва сега телевизия CNN прави публична тази информация. Кинг е в пълна изолация, не могат да го посещават нито децата му, нито бившата му жена Шон, с която той се разведе 2019 г. 
Сериозните проблеми на Лари Кинг не са от вчера. Още през 80-те г. той получи инфаркт, след това беше диагностициран с рак на простатата, който успя да победи. През 2017 г. му бе направена операция за отстраняване на тумор в гръдния кош. Съдбата на Кинг през 2020 беше особено злощастна - той загуби в рамките на три седмици 2 от децата си.
Лари Кинг е роден на 19 ноември 1933 г. в Бруклин, Ню Йорк, в семейството на еврейски  емигранти от днешна Белорус. Неговото ток-шоу в ефира на CNN се излъчваше в продължение на 25 г. и беше включено в книгата на рекордите Гинес като най-продължителното предаване, което е излъчване по една телевизия, с един и същ водещ. През цялата си кариера Лари Кинг е провел интервюта с около 50-60 хил. човека. Сред тях са  всички президенти на САЩ, започвайки от Никсън, Маргарет Тачър, Мартин Лутър Кинг, Нелсън Мандела, Франк Синатра, Варлон Брандо, Майк Тасън, Пол Макартни, Путин, Горбачов и т.н.

Още от "Светът"

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени