Адмирал сър Тони Радакин: Русия е много по-незначителна сила политически и икономически, отколкото преди няколко месеца

Всички внушения, че войната е успешна са глупости, е оценката му

Адмирал Тони Радакин
Адмирал Тони Радакин Източник: theepochtimes.com

"Русия загуби "стратегически" войната в Украйна и е много "по-незначителна сила", заяви командващият британските въоръжени сили.

Адмирал сър Тони Радакин каза, че Владимир Путин е използвал 25% от руската армия само за съвсем малки придобивки.

 

И макар да се смята, че Русия може да постигне "тактически успехи" през следващите седмици, всички внушения, че войната е успешна са "глупости".

 

Тони Радакин допълни, че Русия изпитва недостиг от войници и модерни ракети и никога няма да може да превземе цяла Украйна. Той смята, че сега Русия е много по-незначителна сила политически и икономически, отколкото преди няколко месеца.

 

Коментарът на адмирала идва в момент, когато министърът на отбраната Бен Уолъс заяви за Скай нюз, че е много вероятно Великобритания да изпрати още стотици войници към силите на НАТО в Естония за по-нататъшното възпиране на Русия.

 

Тони Радикин каза още, че Русия е допуснала голяма грешка. "Русия вече загуби стратегически. НАТО е по-силен съюз, Финландия и Швеция искат да се присъединят", каза адмиралът.

Още от "Светът"

Ще поискаме да бъде свикано заседание на Съвета НАТО-Украйна, заяви Володимир Зеленски

Зеленски изказа благодарност конкретно към германския канцлер Олаф Шолц за усилията, лидерството и правилната международна комуникация, които той е показал при посещението си в Пекин

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени