Адски жеги в Гърция! Живакът удря 44 градуса

Полицията съобщи, че ще спира движението на товарни автомобили в районите с високи температури

Ставрос
Ставрос Източник: Zonanews
Сахарски температури се очакват в Гърция до края на седмицата. Ограничава се движението на камиони в обедните часове. Лекари препоръчват умерено стоене на слънце. От днес до края на седмицата температурите в Гърция ще достигнат 44 градуса, предупреждават от Гражданска защита. Властите препоръчват на туристите с информация на няколко езика да са внимателни и да избягват продължително стоене на слънце. Препоръчват да не се пътува в обедните часове.
 
Полицията съобщи, че ще спира движението на товарни автомобили в районите с високи температури. Фирмите, които имат дейност на открито, прекратяват работа на обяд. Правят се масови проверки за условията на труд в жегата. Лекари предупреждават, че са зачестили случаите на хоспитализирани туристи след продължително стоене на слънце. От общините на много места раздават вода на плажа. Полиция охранява горските масиви и припомня, че е забранено паленето на огън в гора и в близост до нея. Има опасност от пожари при тези високи температури. За нарушение се налагат високи глоби.

Още от "Светът"

Ще поискаме да бъде свикано заседание на Съвета НАТО-Украйна, заяви Володимир Зеленски

Зеленски изказа благодарност конкретно към германския канцлер Олаф Шолц за усилията, лидерството и правилната международна комуникация, които той е показал при посещението си в Пекин

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени