Агенция ЧТК: Президентът Земан има цироза на черния дроб

На 10 октомври 77-годишният Земан беше настанен в интензивно отделение в централната военна болница в Прага

Чешкият президент Милош Земан
Чешкият президент Милош Земан Източник: WorldPhotos
Президентът на Чехия Милош Земан е бил хоспитализиран с цироза на черния дроб и в момента му е поставена захранваща сонда, съобщи вчера чешката информационна агенция ЧТК, като се позова на члена на медицинския консилиум Павел Пафко.
 
Хирургът Пафко каза, че сондата е била поставена на Земан в първия ден от настаняването му в болница. По-рано лекарите отчетоха подобряване в състоянието на чешкия президент, но подчертаха, че е по-добре да остане в болница, предаде Ройтерс. Ръководителят на консилиума от лекари Томаш Зима не каза кога Земан ще бъде изписан.
 
На 10 октомври 77-годишният Земан беше настанен в интензивно отделение в централната военна болница в Прага. В четвъртък той беше изведен от интензивно отделение.
 
Очаква се днес Земан да приеме в болницата кандидата за премиер на Чехия на победилите на неотдавнашните парламентарни избори две коалиции от либерални партии Петър Фиала и да му възложи съставянето на ново правителство.
 
По този начин въпросът за временно отнемане на пълномощията на Земан по здравословни причини, както предлагаше чешкият Сенат, губи актуалност, отбелязва ТАСС.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени