Албания разследва мистериозната смърт на 4-ма руски туристи в хотелска сауна

Починалите са на възраст от 31 до 60 години

Албански курорт
Албански курорт Източник: Skyscanner.ru

Албанската прокуратура съобщи, че е започнала разследване за убийство във връзка със смъртта на четирима руски туристи в местен морски курорт миналия месец, съобщи Асошиейтед прес. Четиримата руснаци – семейна двойка, тяхната дъщеря и зет, бяха намерени мъртви в хотелска сауна в село Керет, на 50 километра западно от столицата Тирана, на 15 октомври.

 

Първоначалните индикации бяха, че са починали от задушаване, но обстоятелствата бяха неясни и официален доклад на съдебния лекар не беше публикуван публично. Прокурорите заявих, че са завели случая като "убийство при други квалифициращи обстоятелства", добавяйки, че изучават доказателства от показанията на свидетели. Те не дадоха повече подробности.

 

Телата бяха транспортирани обратно в Русия седмица след откриването им. Руското посолство в Тирана заяви, че ще бъдат извършени изследвания на останките, "за да се открие причината за смъртта им". Руските туристи на възраст от 31 до 60 години са били част от група, която е отседнала за една седмица в петзвездния курорт.

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени