Албанският премиер: България държи Македония като заложник

Рама каза вчера и че е виждал карта с промяна на границите на страните на Западните Балкани

Еди Рама
Еди Рама Източник: You Tube

Албанският премиер Еди Рама заяви, че България блокирала процеса на европейска интеграция на Северна Македония заради свои интереси, съобщават македонските сайтове "Слободен печат", Сител, Нетпрес, 24 инфо, МКД и др. Рама направил тази оценка в телевизионно интервю за "Визион плюс", цитирано от медиите.

"Вижте какво се случва сега, в момента, когато нещата са готови, хоп, излиза България и блокира Македония. Защо България блокира Македония? Блокира я заради свои интереси. Блокира я заради собствената си вътрешна динамика и държи Македония като заложник. И сега, ще видите какво ще стане, друга държава, която - не защото не иска Македония или не ни иска нас, а защото нейния народ не иска разширяване, и другите не искат", каза Рама. 

 

Той отива и по-нататък като пита, ако Швейцария се казваше Албания или Македония, и на нея ли щяха да кажат "не може да влезете по-бързо". Рама каза вчера и че е виждал карта с промяна на границите на страните на Западните Балкани, още преди тя да е свързана с приписван на словенския премиер Янез Янша неофициален документ. Самият Янша отрече да има подобен документ. "Разговарях с него много отдавна. Видях и документа, който излезе. Нямам коментар", каза Рама.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени