Алексей Арестович: ВСУ са напълно готови за контранастъпление, ще изненадат приятно

Арестович припомня, че Украйна подготвя контраофанзива, която ще бъде решаваща не само в тази война, но и за новата архитектура на сигурността в Европа

Алексей Арестович
Алексей Арестович Източник: Twitter

Военният наблюдател и бивш съветник в кабинета на президента Алексей Арестович заяви, че въоръжените сили на Украйна вече са готови за контраофанзива.

 

В своя канал Telegram той отбеляза, че на съюзниците на Украйна им е отнело малко по-малко от година, за да преминат от ограничена подкрепа за Украйна към планирани доставки на военна техника и средства за мощна контраофанзива.

 

"След операциите в Харков и Херсон на всички стана ясно, че можем да реализираме блестящи операции с това, което имаме. Искаме и знаем как да се борим с превъзхождащ противник", пише той.

 

Арестович припомня, че Украйна подготвя контраофанзива, която ще бъде решаваща не само в тази война, но и за новата архитектура на сигурността в Европа.

 

 

"Злите езици от страна на врага твърдят, че ни се дават системи за управление на сраженията, които позволяват на нашето командване да има пълна картина на бойното поле и да взема решения многократно по-бързо от врага. Това ще позволи операцията да се извърши по-ефективно, намалявайки загубите ни. Американците и европейците не говорят просто така за деокупацията на Крим. Тази контраофанзива приятно ще изненада всички хора с добра воля, а врагът го чакат неприятни изненади и изключително тъжен резултат", каза анализаторът.

Още от "Светът"

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени