Алексей Данилов: Русия ще атакува на 24 февруари, Путин е наредил да бъде окупиран цял Донбас

Крайно време е да осъзнаят невъзможността да постигнат целите си, подчертава серкетарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Алексей Данилов

Алексей Данилов
Алексей Данилов Източник: Украинская правда

"Държавата-окупатор Русия се готви за офанзива срещу Украйна около 24 февруари и ще се опита да атакува в някаква посока. Кремълският диктатор Владимир Путин си е поставил за цел руските войски да превземат напълно Донецка и Луганска област. Врагът не успя да превземе Киев и цялата страна и вече започва да осъзнава невъзможността да реализира своите "задачи". Това заяви в интервю за NV (New Voice) секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Алексей Данилов.

 

Той каза, че Русия обича знаковите дати, така че окупаторите могат да преминат в нова офанзива до 24 февруари - годишнината от пълномащабна военна инвазия в Украйна.

 

Според Данилов Москва, която се провали в плановете си да окупира Украйна, да превземе Киев и да свали украинските власти, ще се опита да атакува в едно направление. Въоръжените сили на Украйна обаче ще бъдат готови за това. "Те се подготвят. Знаете, че това е страна, която обича да свързва действията си с различни дати. По едно време честваха раждането на Ленин, след това смъртта му – това са били празници", припомня секретарят на СНС на Украйна. 

 

"24 февруари. Идва годишнината от тези събития(руската инвазия в Украйна преди година, бел. ред.). Няма с какво толкова да се похвалят, защото освен факта, че терористите завзеха АЕЦ "Запорожие", и определена територия, която все още е под руска окупация (но ние определено ще я освободим), няма какво да отчетат като изпълнение на плановете, които си бяха съставили. Превземане на Киев, смяната на режима... Спомняте ли си?", отбелязва Алексей Данилов. 

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени