Алексей Навални: От забраната на акаунта на Тръмп в Туитър ще се възползват враговете на свободата по целия свят

Лидерът на руската опозиция Алексей Навални нарече забраната на акаунта на американския президент Доналд Тръмп в Туитър "неприемлив акт на цензура", от примера на който биха могли да се възпозват всички деспотични правителства по света

Туитър забрани профила на Доналд Тръмп @realdonaldtrump в петък, тъй като според социалната мрежа президентът призовавал към насилие във връзка с демонстрацията и нахлуването на негови привърженици в Капитолия. 
"Според мен решението за банването на профила на Тръмп е емоционално и основано на лични политически пристрастия", написа самият Навални в Туитър.
"Не ми обяснявайте, че на Тръмп е забранено да ползва Туитър, защото бил нарушил правилата му. Аз получавам на моя профил заплахи за убийство всеки ден, при това в продължение на много години. И Туитър никой от тези профили, които ми отправят тези заплахи, не е забранил", продължава Навални. 
Той добавя, че в Туитър имат профили "чудовищни убийци", към които причислява Владимир Путин и Николас Мадуро. И настоява, че практиката показва, как много частни западни компании (такива като Туитър), са се превърнали в "най-добри приятели" на руския и китайски режими, а също така преки участници в цензорски практики. 
"Този прецедент ще бъде използван активно от всички врагове на свободата по целия свят. И в Русия-също. Всеки път, когато оттук-нататък те решат, че нущо или някой трябва д абъде блокиран, те ще изтъкват следното обяснение: това е световна практика, блокираха даже Тръмп в Туитър", завършва Навални. 

Алексей Навални от забраната на акаунта на Тръмп в Туитър ще се възползват враговете на свободата по целия свят
Алексей Навални от забраната на акаунта на Тръмп в Туитър ще се възползват враговете на свободата по целия свят2
Алексей Навални: От забраната на акаунта на Тръмп в Туитър ще се възползват враговете на свободата по целия свят

Източник: Fox News 

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени