Алексей Резников: Нашите партньори ще ни доставят със сигурност модерни изтребители, в момента дискутираме какви да са те - F-16, Gripen или други

Министърът на отбраната на Украйна заяви това по време на брифинг в Киев

Алексей Резников
Алексей Резников Източник: РБК-Украйна

Страните партньори ще осигурят на Украйна бойна авиация. Сега тече дискусия за това кой конкретен самолет Киев ще получи. Ще ни доставят изтребители F-16, Gripen или други машини. Това заяви на брифинг в Киев министърът на отбраната Алексей Резников.

 

Според Liga.net по време на брифинга той е говорил за това дали Украйна със сигурност ще получи тактическа авиация от съюзническите държави и единствено се обсъжда кои конкретни самолети да бъдат предоставени на сражаващата се със страната агресор Русия държава.

 

"По отношение на помощта с оръжия, за която настоявахме в онова, което аз наричам "молбите към Дядо Коледа", получихме всичко, останаха само самолети. Ще ви кажа нещо оптимистично - ще има и самолети", каза Резников.

 

"Това може да са F-16, Gripen или други самолети - за нас това не е толкова важно", подчерта Алексей Резников.

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени