Алла Пугачова поиска Русия да я обяви за чуждестранен агент

73-годишната певица реагира на включването на съпруга й - актьора и телевизионен водещ Максим Галкин - в списъка на чуждестранните агенти в Русия

Алла Пугачьова и Максим Галкин
Алла Пугачьова и Максим Галкин Източник: Instagram

Звездата на руската естрада Алла Пугачова осъди днес конфликта в Украйна - в момент, когато Кремъл потиска всяка критика и поиска да бъде включена в списъка с чъждестранни агенти.

 

В профила си в Instagram, където тя има близо 3,5 милиона последователи, 73-годишната певица реагира на включването на съпруга й - актьора и телевизионен водещ Максим Галкин - в списъка на чуждестранните агенти в Русия.

 

Моля да ме включите в списъка на чуждестранните агенти на моята любима страна, защото съм солидарна със съпруга си - един честен, почтен и искрен човек, истински руски патриот, неподкупен човек, който иска родината му да процъфтява и да живее в мир, написа Пугачова в Instagram, обръщайки се към руското министерство на правосъдието.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ALLA PUGACHEVA (@alla_orfey)

 

Тя пише също, че съпругът ѝ иска в Русия да има свобода на словото, а руските момчета повече да не гинат "в името на илюзорни цели".

Галкин, който открито критикуваше военната кампания в Украйна, се намира в чужбина. До момента Пугачова не беше се изказвала  публично за конфликта.

 

Руски медии отбелязват, че тя е напуснала Русия преди началото на офанзивата. Наскоро певицата е била отново в Москва, а на 3 септември бе забелязана на погребението на последния съветски ръководител Михаил Горбачов.

 

Алла Пугачова се е срещала нееднократно с Владимир Путин, но никога не го е подкрепяла открито.

Още от "Светът"

Зеленски приветства американския пакет от военна помощ, отправи молба за допълнителна противовъздушна отбрана

Зеленски заяви пред Блинкън, че Украйна се нуждае от две батареи за противовъздушна отбрана за североизточния град Харков, който е подложен на руски въздушни удари

Прочетете повече прочетете повече

Руската атака в Харковска област цели да открие нов фронт, който да отклони силите на Украйна преди пристигането на запа

Лошо изградените украински укрепления и трайния недостиг на боеприпаси позволиха на Русия да напредне в района от петък насам

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени