Американски въздушен ас за руските самолети: Patriot ще ги "сдъвчат и изплюят"

Подполковникът от резерва на ВВС на САЩ Дан Хемптън смята за малковероятно, че Русия може да формира "елитна" ВВС ударна група за атаки

Подполковник Дан Хемптън
Подполковник Дан Хемптън

Много малко вероятно е Русия да успее да сформира "елитна" ударна въздушна група за атаки срещу Украйна, заяви подполковникът от резерва на военновъздушните сили на САЩ Дан Хемптън пред "Гласът на Америка".

 

"Ударна група от Русия. Бих бил скептичен", каза той. Хамптън добавя, че ако страната агресор Русия имаше възможност да сформира и използва такава група, то това щеше да стане още миналата година. 

 

"Руснаците са много умели в едно нещо – пропагандата. Това ми намирисва на пропаганда. Ако това е бомбардировачната сила, за която говорят британците, тогава вашите МиГ-29 са много способни да противодействат на бомбардировачите, които се опитват да проникнат във вашата страна", каза той.

Пилотът казва в прав текст, че американските системи за противовъздушна отбрана Patriot ще "сдъвчат и изплюят".

 

ЗРК
ЗРК "Пейтриът" (Patriot) Източник: Galaxiamilitar

"Така че нека дойдат. Още няколко души никога няма да се върнат у дома си", добави той.

 

Британското разузнаване съобщи преди няколко пъти, че страната агресор, Русия, вероятно създава "елитна" авиационна група с кодово име "Буря", която да атакува Украйна.

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени