Американски въздушен удар ликвидира главатар на ИДИЛ, замесен в атентата в Кабул

Няма цивилни жертви при операцията

Летището в Кабул
Летището в Кабул Източник: РИА Новости

Американската армия бомбардира член на "Ислямска държава" в Афганистан, предаде Асошиейтед прес. Операцията е в отговор на самоубийственото нападение на летището в Кабул в четвъртък, при което загинаха 169 афганистанци и 13 американски военни. Отговорност за атентата пое "Ислямска държава", припомня агенцията.

 

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в четвъртък, че извършителите на нападението на летището не могат да се скрият и обеща да удари афганистанския клон на "Ислямска държава". "Ние ще ви намерим и ще ви накараме да платите", обеща американският президент.

 

Централното командване съобщи, че САЩ са осъществили удар с дрон срещу член на "Ислямска държава" в провинция Нангархар, който е заподозрян като участник в планирането на нападения срещу американци в Кабул. При операцията е убито едно лице, каза капитан Уилям Ърбан, главен говорител на централното командване.

 

По думите му няма цивилни жертви при операцията. Асошиейтед прес отбелязва, че остава неясно дали убитият член на "Ислямска държава" е замесен конкретно в атентата на летището в четвъртък.

Още от "Светът"

Сенатът на САЩ ще разгледа законопроекта за помощ на Украйна още във вторник, 23 април

След като гласуваха в подкрепа на законопроекта в Камарата на представителите, сенаторите от двете партии сключиха споразумение, което ще позволи гласуване в Сената

Прочетете повече прочетете повече

Украйна извърши през нощта мощна атака с дронове срещу Русия, съобщи източник от украинското военно разузнаване

Най-малко три енергийни подстанции и склад за гориво са били поразени в съвместна операция на Службата за сигурност на Украйна (СБУ),  военното разузнаване (ГУР) и специалните сили

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени