Американските HIMARS в действие - поразиха оръжеен склад в Луганск на 50 километра от позициите на ВСУ

В Telegram канала на стратегическото командване на ВСУ се появиха видео кадри, които показват стълбове от дим в покрайнините на градчето Зимохорие

Реактивна система за залпов огън HIMARS
Реактивна система за залпов огън HIMARS Източник: Wikipedia

Украинската артилерия, която вече има на разположение американските високоточни и много ефективни реактивни системи за залпов огън HIMARS, е поразила в понеделник склад за боеприпаси на територията на Луганск. В Telegram канала на стратегическото командване на ВСУ се появиха видео кадри, които показват стълбове от дим в покрайнините на градчето Зимохорие в Луганска област.

 

 

"Съобщават за взривяване на склад на окупаторите в покрайнините на Луганск в Зимохорие",  пишат авторите на видеото. Взривен е и оръжеен склад в Алчевск.

 

Пресслужбата на украинските въоръжени сили съобщават за взрива в типичния ироничен стил, който използват при уведомленията за загуби на руснаците: "Складът за боеприпаси в Зимохорие във временно окупирата на Луганска област предава поздрави. Утрото става все по-добро и по-добро. Само да отбележим, че този обект се намира на около 50 километра от позициите на ВСУ. Който разбрал-разбрал", се казва в съобщението. 

 

Това е попадение в складове за боеприпаси на руската армия на територията на Луганска област само през този месец, предишният случай беше на 22 юни. На 17 юни беше взривен подобен склад в Донецк.

 

 

Буквално час след видеото от Зимохорие, украинците пуснаха и втори запис, този път с горящи складове за боеприпаси в района на Алчевск.

Още от "Светът"

Дипломатическите усилия да се намери международна подкрепа за Киев или Москва се сблъскват в Африка

Руските официални лица използват брутална пропаганда и конспиративната концепция за елита на т.нар. "златен милиард", за да се снабдят със съюзници

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени