Американското посолство у нас ни информира какво прави Асен Василев в Белия дом

В информацията на посолството на САЩ у нас дори не се споменават имената на лицата, с които българските министри са водили разговори

По време на визитата в Белия дом
По време на визитата в Белия дом
Министрите на финансите и на енергетиката - Асен Василев и Александър Николов, които са в делегацията ни в САЩ, обсъдиха енергийните доставки и възможността за диверсификация на срещи в Белия дом, както и в департамента по енергетика и в департамента по търговия. Това стана ясно от съобщение на американското посолство у нас, публикувано във Фейсбук. Посланик Херо Мустафа също е в състава на българската делегация във Вашингтон.
 
"Във Вашингтон, високопоставени американски служители от The White House, U.S. Department of State, U.S. Department of Commerce и U.S. Department of Energy бяха домакини на българска делегация на високо ниво от търговски и енергийни експерти. Засиленото сътрудничество за диверсификация на енергийните доставки и зелени инициативи ще означава по-голяма енергийна сигурност и просперитет за България", се казва в информация на американското посолство.
 
Само преди ден премиерът Кирил Петков съобщи, че вицепремиерът Василев ще обсъди възможностите за доставка на втечнен газ от САЩ като алтернатива на руския газ и евентуални проблеми при ескалиране на кризата с Украйна.
 
Българо-американската делегация се поклони и на паметника на Васил Левски в американската столица "Нашите връзки между хората са исторически и ние се движим #ЗаедноНапред", пише американското посолство в пост със снимка на енергийния министър и Херо Мустафа.
 
Прави впечатление, че информация за посещението на български министри в САЩ получаваме от американското посоство, а не от българските институции. С министрите ни в САЩ няма и български журналисти, които да отразяват визитата. За нея останалите членове на правителството не са били информирани предварително. В информацията на посолството на САЩ у нас дори не се споменават имената на лицата, с които българските министри са водили разговори. Цял вицепремиер е в Белия дом и не се знае кой го посреща.
 
 

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени