Андрей Юсов от ГУРМО обясни защо издиша версията за "украинската следа"

Според Андрий Юсов терористичния акт в Москва е планиран от специалните служби на Руската федерация, за да се дискредитира свободния свят, в това число и Украйна

Представителят на ГУРМО Андрей Юсов
Представителят на ГУРМО Андрей Юсов Източник: Twitter

Терористите от "Крокус сити хол" са се насочили към украинската граница - това твърди ФСБ, това каза и военнопрестъпникът Владимир Путин (който се издирва от Международния наказателен съд в Хага заради депортирането на украински деца) в своето закъсняло обръщение след кървавата баня на 22 март 2024 г. 

 

Представителят на Главното управление за разузнаване към украинското министерство на отбраната Андрей Юсов коментира пред Интерфакс-Украйна, че подобни изказвания или са насочени към обикновени невежи, или към зомбираното руско население".

 

Украинско военно разузнаване (ГУРМО)
Украинско военно разузнаване (ГУРМО) Източник: Telegram

"Не е нужно да сте експерт по сигурността, за да разберете това. Повече от две години се води пълномащабна война, граничните райони са наситени с вражески войски, специални агенти, представители на специалните служби и силите за сигурност. Граничната линия се минира, а наблюдението се извършва с всички средства, включително въздушно разузнаване, от двете страни. Региони като Белгород и Курск сега са зона на активни военни действия след последните събития. И, разбира се, тази версия (на Кремъл и Путин, бел. ред.) не издържа на критики, всички по света разбират това, освен, може би, зомбираното руско население. Сега има всички признаци, че се занимаваме точно с този вид дейност на руските специални служби. Много е вероятно да има разпалване на истерия, затягане на "винтчетата" и премахване дори на формалните остатъци от граждански права и свободи", обясни Юсов. 

 

Той допълни, че обвиненията от страна на ФСБ на Русия са "лъжи и опити да се насочи вниманието към украинска следа от страна на руския режим". По думите на Юсов руските власти са започнали да правят това от първите минути на терористичния акт в концертната зала. 

 

Според Андрий Юсов терористичния акт в Москва е планиран от специалните служби на Руската федерация, за да се дискредитира свободния свят, в това число и Украйна.  

 

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени