Антъни Блинкен: Дори САЩ да се откажат от подкрепата на Украйна, тя ще оцелее с помощта на другите съюзници

Той заяви това в речт на форума за сигурност в Аспен

Антъни Блинкен
Антъни Блинкен Източник: Abnews

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заявои, че ако следващият президент на страната промени политиката на Вашингтон, Украйна ще може да оцелее благодарение на подкрепата на други съюзници.

 

В речта си на форума за сигурност в Аспен Блинкен коментира възможността за победа на бившия президент на САЩ и републикански кандидат Доналд Тръмп на изборите през ноември. Всяка нова администрация ще трябва да вземе предвид силната двупартийна подкрепа на Украйна в Конгреса в своите решения, добави той.

 

В същото време Блинкен отбеляза, че въпреки че всяка администрация е способна да прилага свои собствени политики, има и споразумения за сигурност, които САЩ, ЕС и повече от 20 държави са подписали с Украйна, включително партньори от НАТО и Япония.

 

"Ако се оттеглим от това... подозирам, че би било възможно, но за щастие има над 20 други страни, които правят същото", посочи държавният секретар. Освен това, според него, Украйна следва курс, който гарантира, че тя "ще стои на краката си във военен, икономически и демократичен смисъл".

Още от "Светът"

Зеленски безкомпромисен: Или ще ни приемат в НАТО, или възобновяваме производството на ядрено оръжие

Украинският военен експерт Олег Жданов смята, че Украйна има научен и технологичен потенциал за създаване на ядрени оръжия от различни видове - както тактически, така и стратегически

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени