Антъни Блинкен: Съединените щати осъждат бруталните тактики на Русия срещу демонстрантите от опозицията

Над 3000 са арестуваните на днешните протести в Русия в подкрепа на опозиционера Алексей Навални

Антъни Блинкен
Антъни Блинкен Източник: CDN

Съединените щати осъждат бруталните тактики на Русия срещу демонстрантите от опозицията, заяви днес американският държавен секретар Антъни Блинкен, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Блинкен призова руският опозиционер Алексей Навални да бъде пуснат на свобода.
"Съединените щати осъждат продължаващата втора седмица употреба на брутални тактики от Русия срещу мирни демонстранти и журналисти и призовават отново за пускането на свобода на задържаните, сред които е Алексей Навални", заяви в Туитър Антъни Блинкен.

 

Руската полиция разположи днес голям брой полицаи и блокира достъпа до центровете на няколко града на фона на новите демонстрации, провеждащи се из цяла Русия с искане за пускането на свобода на Навални. Според неправителствената организация ОВД-инфо, специализирала се в наблюдение на протестните прояви в Русия, броят на задържаните демонстранти днес в хода на неразрешените от властите демонстрации в цялата страна е над 3000, предаде Асошиейтед прес.

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени