Антипутинистките доброволци от "Легион Свобода за Русия" и "Сибирски батальон" превзеха населения пункт Горковский в Белгородска област

Дойдохме да гласуваме, заявиха те

Антипутинистките доброволци от "Легион Свобода за Русия" и "Сибирски батальон" превзеха населения пункт Горковский в Белгородска област
Антипутинистките доброволци от "Легион Свобода за Русия" и "Сибирски батальон" превзеха населения пункт Горковский в Белгородска област Източник: Telegram

Антипутинистките доброволци от "Легион Свобода за Русия" и "Сибирски батальон" превзеха населения пункт Горковский в Белгородска област на Руската федерация. Въпросното селище се намира само на 56 километра от областният център.

 

Руските доброволци в състава на ВСУ са били подкрепени и от бойци от Чеченска република Ичкерия, съобщи РБК-Украйна. Това са бойци, лоялни към чеченското правителство в изгнание, които от години се сражават на страната на Украйна срещу Путин и наместника му в Грозни Рамзан Кадиров. 

 

"Легион Свобода за Русия" и "Сибирски батальон" пуснаха видео, на което се вижда превземането на сградата на местната администрация. На записа руснаците свалят и стъпкват руското знаме и издигат флага на Легион Свобода за Русия.

 

"Дойдохме да гласуваме", обясняват от Сибирския батальон на Telegram канала си. Руските опозиционери заявяват, че ще се борят докрай за свалянето на престъпния режим на Путин.

"Ставаме все повече. Запиши се в редовете на Сибирския батальон! Бори се с имперския диктаторски режим по всякакъв начин! Водим въоръжена борба!", заявяват доброволците.

 

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени