Антипутинските бойци от руския легион дадоха пресконференция, въпреки че според ген. Конашенков били "избити"

Жителите на Белгородска област ни подкрепят, заяви командирът на РДК Денис Капустин с позивна White Rex

Бойци от руския Доброволчески корпус и Легиона "Свобода за Русия"
Бойци от руския Доброволчески корпус и Легиона "Свобода за Русия" Източник: Скрийншот видео кадър

"Руският доброволчески корпус (РДК) и Легион Свобода за Русия (ЛСР) дадоха пресконференция след завръщането си в Украйна от Белгородска област и разказаха подробности за операцията. Става дума за същите бойци, които говорителят на руското Министерство на отбраната ген. Игор Конашенков обяви, че са били напълно унищожени.

 

Командирът на РДК Денис Капустин с позивна White Rex (Белия крал) заяви, че след операцията в Белгородска област имат двама ранени и няма загинали. На контролно-пропускателния пункт "Грейворон" руските партизани са конфискували БТР, стрелково оръжие и друго оборудване.

"За пореден път, когато пресичаме руската граница, виждаме, че военното и политическото ръководство не е готово за това. Те говорят много за укрепване на линията, харчат милиарди - драконови зъби, постове, някакво свръхнаблюдение. А реално няма нищо. Колкото по-мощно навлизаме, толкова повече време им е необходимо, за да вземат решения", каза той, цитиран от УНИАН.

 

Според него операцията е успешна, защото "безпрепятствено са навлезли на руска територия", а жителите на Белгородска област подкрепят РДК.

"Ние не разполагаме с някакво огромно количество сили, за да окупираме цялата тази територия и да я контролираме напълно. За нас всичко това все още е изпитание на силите и имаме военни и политически цели в рамките на тази операция. Има трофеи и унищожена вражеска техника", допълни боецът.

 

Един от командирите на руския ЛСР, с повиквателна "Цезар", заяви, че те "биха могли да достигнат Белгород, ако са имали такава задача".

Той отбеляза, че първата реакция от страна на Русия на нарушаването на границата е дошла едва няколко часа по-късно. А окупаторите са започнали да стрелят по домове и цивилни граждани в Белгородска област. "Кремъл не се интересува кого убива - украинци или руснаци", каза военният.

 

От Легион "Свобода за Русия" съобщиха, че от тяхна страна има двама загинали и 10 ранени по време на операцията в Брянска област.

Още от "Светът"

Дори в руската Дума признаха, че Путин не е достигнал нито една от целите си в Украйна

Това заяви първият зам.председател на комитета на държавната Дума по СНГ, евразийската интеграция и връзките със съотечествениците, както и член на "Единна Русия" Константин Затулин

Прочетете повече прочетете повече

ISW: Руските успехи на фронта - между истината и пропагандата

Новодоставените системи за противовъздушна отбрана позволяват на украинските сили да свалят всички руски ракети, летящи по балистична траектория, заяви говорителят на украинските военновъздушни сили полк. Юрий Игнат

Прочетете повече прочетете повече

Бойци от украинския Международен легион удариха руска област с РСЗО "Град"

В района на Шебекино има боеве с използването на танкове, а бойците от Руския доброволчески корпус унищожават съпротивляващите се 20 руски граничари и 20 мобилизирани от ВС на РФ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени