Антипутинските бойци от руския легион дадоха пресконференция, въпреки че според ген. Конашенков били "избити"

Жителите на Белгородска област ни подкрепят, заяви командирът на РДК Денис Капустин с позивна White Rex

Бойци от руския Доброволчески корпус и Легиона "Свобода за Русия"
Бойци от руския Доброволчески корпус и Легиона "Свобода за Русия" Източник: Скрийншот видео кадър

"Руският доброволчески корпус (РДК) и Легион Свобода за Русия (ЛСР) дадоха пресконференция след завръщането си в Украйна от Белгородска област и разказаха подробности за операцията. Става дума за същите бойци, които говорителят на руското Министерство на отбраната ген. Игор Конашенков обяви, че са били напълно унищожени.

 

Командирът на РДК Денис Капустин с позивна White Rex (Белия крал) заяви, че след операцията в Белгородска област имат двама ранени и няма загинали. На контролно-пропускателния пункт "Грейворон" руските партизани са конфискували БТР, стрелково оръжие и друго оборудване.

"За пореден път, когато пресичаме руската граница, виждаме, че военното и политическото ръководство не е готово за това. Те говорят много за укрепване на линията, харчат милиарди - драконови зъби, постове, някакво свръхнаблюдение. А реално няма нищо. Колкото по-мощно навлизаме, толкова повече време им е необходимо, за да вземат решения", каза той, цитиран от УНИАН.

 

Според него операцията е успешна, защото "безпрепятствено са навлезли на руска територия", а жителите на Белгородска област подкрепят РДК.

"Ние не разполагаме с някакво огромно количество сили, за да окупираме цялата тази територия и да я контролираме напълно. За нас всичко това все още е изпитание на силите и имаме военни и политически цели в рамките на тази операция. Има трофеи и унищожена вражеска техника", допълни боецът.

 

Един от командирите на руския ЛСР, с повиквателна "Цезар", заяви, че те "биха могли да достигнат Белгород, ако са имали такава задача".

Той отбеляза, че първата реакция от страна на Русия на нарушаването на границата е дошла едва няколко часа по-късно. А окупаторите са започнали да стрелят по домове и цивилни граждани в Белгородска област. "Кремъл не се интересува кого убива - украинци или руснаци", каза военният.

 

От Легион "Свобода за Русия" съобщиха, че от тяхна страна има двама загинали и 10 ранени по време на операцията в Брянска област.

Още от "Светът"

Швеция: Украйна може да използва дарените ѝ от нас оръжия и муниции срещу Русия

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че страните партньори на Украйна трябва да отменят забраната за използване на техните оръжия за удари по цели на руска територия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени