Антипутинските бойци от руския легион дадоха пресконференция, въпреки че според ген. Конашенков били "избити"

Жителите на Белгородска област ни подкрепят, заяви командирът на РДК Денис Капустин с позивна White Rex

Бойци от руския Доброволчески корпус и Легиона "Свобода за Русия"
Бойци от руския Доброволчески корпус и Легиона "Свобода за Русия" Източник: Скрийншот видео кадър

"Руският доброволчески корпус (РДК) и Легион Свобода за Русия (ЛСР) дадоха пресконференция след завръщането си в Украйна от Белгородска област и разказаха подробности за операцията. Става дума за същите бойци, които говорителят на руското Министерство на отбраната ген. Игор Конашенков обяви, че са били напълно унищожени.

 

Командирът на РДК Денис Капустин с позивна White Rex (Белия крал) заяви, че след операцията в Белгородска област имат двама ранени и няма загинали. На контролно-пропускателния пункт "Грейворон" руските партизани са конфискували БТР, стрелково оръжие и друго оборудване.

"За пореден път, когато пресичаме руската граница, виждаме, че военното и политическото ръководство не е готово за това. Те говорят много за укрепване на линията, харчат милиарди - драконови зъби, постове, някакво свръхнаблюдение. А реално няма нищо. Колкото по-мощно навлизаме, толкова повече време им е необходимо, за да вземат решения", каза той, цитиран от УНИАН.

 

Според него операцията е успешна, защото "безпрепятствено са навлезли на руска територия", а жителите на Белгородска област подкрепят РДК.

"Ние не разполагаме с някакво огромно количество сили, за да окупираме цялата тази територия и да я контролираме напълно. За нас всичко това все още е изпитание на силите и имаме военни и политически цели в рамките на тази операция. Има трофеи и унищожена вражеска техника", допълни боецът.

 

Един от командирите на руския ЛСР, с повиквателна "Цезар", заяви, че те "биха могли да достигнат Белгород, ако са имали такава задача".

Той отбеляза, че първата реакция от страна на Русия на нарушаването на границата е дошла едва няколко часа по-късно. А окупаторите са започнали да стрелят по домове и цивилни граждани в Белгородска област. "Кремъл не се интересува кого убива - украинци или руснаци", каза военният.

 

От Легион "Свобода за Русия" съобщиха, че от тяхна страна има двама загинали и 10 ранени по време на операцията в Брянска област.

Още от "Светът"

Зеленски: Терористичната държава иска да повтори екологичната катастрофа в Херсонска област

Данни на "Укренерго" показват, че днес в три области на Украйна (Днепропетровска, Запорожка и Кировоградска) е имало извънредно спиране на електрозахранването заради руските удари

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени