Антиваксър № 1 в Израел почина от COVID-19

Липсата на кислород е ужасно нещо, написа в социалните мрежи Хай Шаулиан, часове преди да почине

Хай Шаулиан в болницата
Хай Шаулиан в болницата

COVID19 застигна и уби един от основните противници на ваксинирането в Израел, пише израелското издание ynet. Хай Шаулиан има хиляди последователи в социалните мрежи. Той организира редица протести срещу носенето на маски, зелените сертификати, ваксинирането.

 

Хай Шаулиан по време на един от протестите
Хай Шаулиан по време на един от протестите Източник: Facebook

Шаулиан непрестанно твърдеше, че епидемията от COVID-19 е измислица. Приживе той призоваte следовниците си да се борят неотклонно с държавата, която според него защитава криминални интереси. 

 

Преди седмица е приет в болница, състоянието му се е влошило през последните дни. "Състоянието ми е критично, не мога да говоря и да реагирам на хората. Нямам кислород. Липсата на кислород е ужасно нещо", пише той в публикация във Facebook и призовава последователите си да се молят за него. 

Още от "Светът"

Сенатът на САЩ ще разгледа законопроекта за помощ на Украйна още във вторник, 23 април

След като гласуваха в подкрепа на законопроекта в Камарата на представителите, сенаторите от двете партии сключиха споразумение, което ще позволи гласуване в Сената

Прочетете повече прочетете повече

Украйна извърши през нощта мощна атака с дронове срещу Русия, съобщи източник от украинското военно разузнаване

Най-малко три енергийни подстанции и склад за гориво са били поразени в съвместна операция на Службата за сигурност на Украйна (СБУ),  военното разузнаване (ГУР) и специалните сили

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени