Анулираха хиляди полети по света в разгара на празниците

Повече от 1400 полета бяха спрени в понеделник, най-много те за дестинации в Китай и САЩ

Отмениха хиляди самолетни полети
Отмениха хиляди самолетни полети Източник: Pinterest
Хиляди анулирани полети в световен мащаб заради коронавируса с началото на новата седмица на фона на празниците. Повече от 1400 полета бяха спрени в понеделник, най-много те за дестинации в Китай и САЩ, пише уебсайтът за проследяване на данни FlightAware.
 
В САЩ причина е и лошото време, което допринася за отказаните полети. Американските авиокомпании казват, че анулирането най-често се дължи на положителни проби на екипажите или на карантина. 
 
Хонконг пък забрани всички полети на Korean Air за две седмици след положителни случаи сред някои пристигащи пътници. 
 
Общо повече от 8000 полета бяха спрени през дългия коледен уикенд, който започна в петък.
 
Въпреки че броят на анулираните полети е малък процент от общия брой, той е по-висок от нормалното и идва по време на годината, когато мнозина пътуват, за да прекарат време със семейството и приятелите, пише Би Би Си.
 
Отделно от това американските власти наблюдават десетки круизни кораби, засегнати от случаи на Covid, като според съобщенията, на няколко от тях е отказано пристанище в Карибите, съобщава AФП.
 
Регистрираните случаи на коронавирус рязко нараства по целия свят, до голяма степен водещ е вариантът Омикрон. В Обединеното кралство British Airways има 42 анулирания в понеделник, според FlightAware. Лондонското летище Хийтроу има 47 отменени полета.
 
Близо 5,4 милиона души са починали от коронавирус в световен мащаб, според американския университет Джон Хопкинс. Има почти 280 милиона потвърдени случая. 

Още от "Светът"

Подслушвателни устройства бяха открити в зала, отредена за заседание на полското правителство

Полша е разпределителен транспортен възел за военните доставки на Запада за Украйна по време на съпротивата на Киев срещу продължаващата трета година руска инвазия и съответно Варшава е с повишено внимание за всякакви признаци на шпионска дейност

Прочетете повече прочетете повече

"Хамас" каза, че е приел египетско-катарското предложение за спиране на огъня с Израел

Изявлението на палестинската групировка дойде часове след като Израел нареди евакуация на град Рафах в очакване на сухопътна офанзива на израелските сили срещу палестинския град

Прочетете повече прочетете повече

Полша иска да поддържа възможно най-добри връзки със САЩ, независимо кой е на власт, заяви външният министър Радослав Ши

Посещението на Шикорски във Вашингтон целеше да му даде възможност да обсъди с американски официални представители двустранните отношения, въпросите на сигурността и войната в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени