Арестович: Руските нашественици вече започнаха настъпление в Донбас, провежда се първия етап

През следващите две седмици в Донбас ще има тежки боеве, които ще определят по-нататъшния ход на войната

Марк Фейгин и Алексей Арестович
Марк Фейгин и Алексей Арестович Източник: Скрийншот/YouTube

В Донбас започна първия етап от настъплението на руските окупатори, очаква се да пристигнат и подкрепления за втория етап на операцията. Това съобщи съветникът на ръководителя на президентската канцелария на Украйна Алексей Арестович в интервю за Майк Фейгин. 

 

Арестович разкри, че Русия ще се опита да проведе настъплението едновременно от север и от юг. 

 

"В момента всички очакват втория ешелон. А вторият ешелон това са 10 БТГ (батальонно-тактически групи, бел. ред.), които ще пристигнат от Далечния изток, от 5-та армия, както и тези които бяха изведени наскоро от района на Киев, Чернигов и Суми", разкри той. 

 

Арестович добави, че подкреплението от Далечния изток още не е достигнало позициите си, от които да започне настъпление. А онези руски войски, които бяха изведени от районите в северна Украйна, още не са готови за настъпление. 

 

По-рано Алексей Арестович заяви, че през следващите две седмици в Донбас ще има тежки боеве, които ще определят по-нататъшния ход на войната. Освен това, добави Арестович, руските окупатори са активирали усилията си в направление на Запарожието и Херсон. 

 

От своя страна, съветникът в МВР на Украйна Вадим Денисенко смята, че руските окупатори могат да опитат втори щурм на Киев, както и не бива да се изключва настъпление към Одес, която продължава да бъде сред най-важните цели на врага. 

 

Съветникът към канцеларията на украинския президент Михаил Подоляк заяви, че преговорите между Украйна и Русия могат да продължат след предстоящия сблъсък в Донбас, в който сблъсък Украйна е с нагласата да излезе като победител. 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени