Арестуваха главатарката на мафиотския клан Camorra

70-годишната Мария Личарди е трябвало да отлети за Испания

Мария Личарди
Мария Личарди Източник: ANSA
Италианските карабинери задържаха на летището в Чампино 70-годишната Мария Личарди, която според разследващите е ръководител на клана Camorra на едноименната неаполитанска мафия, съобщава вестник La Repubblica. Личарди, която е летяла за Испания, е заподозряна в изнудване, измами и други престъпления. Тя вече има криминално досие - през декември 2009 г. е освободена от затвора след осемгодишен престой там.
 
В Италия жените често стават лидери на мафиотски кланове след ареста или смъртта на съпрузите си. Camorra се счита за най-насилствената от всички италиански мафиотски групи. Дейностите на клана получават широка гласност в света след публикуването на книгата "Гомор" от публициста Роберто Савиано, в която авторът казва, че членовете на Camorra контролират изхвърлянето на градски отпадъци, включително токсични. От години отпадъците се заравят в земята, въпреки опасността за общественото здраве и вредата за околната среда.

Още от "Светът"

Предизборните обещания на Путин могат да костват на Русия $130 млрд.

Бюджетът на Русия вече е подложен на натиск от повишените военни разходи, предизвикани от войната, които тази година ще надхвърлят традиционно високите разходи за социално подпомагане

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени