Арменският президент се е заразил с коронавирус и е в самоизолация

Арменският президент Армен Саркисян, който прекарва новогодишните празници в Лондон със семейството си се е заразил с коронавирус. Това съобщи днес пред местния в. "Грапарак" президентската канцелария, цитирана от ТАСС

Президентът на Армения Армен Саркисян
Президентът на Армения Армен Саркисян Източник: president.am

"Президентът Армен Саркисян отпразнува Нова година в Лондон със семейството и внуците си. На 3 януари Саркисян успешно претърпя операция на крака си в британската столица. Президентът обаче разви и симптоми на новия щам на  коронавируса. Тестът, който премина, даде положителен резултат. Президентът Саркисян е в самоизолация и временно ще продължи дейността си дистанционно ", се казва в изявлението. 

 

Армен Саркисян, преди да бъде избран за президент на републиката през 2018 г., беше посланик на Армения в Обединеното кралство. Част от семейството му все още живее там.

 

Броят на хората, заразени с коронавирус в Армения, се е увеличил с 324 през последния ден и е достигнал 160 544. През последните 24 часа в болници са починали 14 пациенти с коронавирус, а броят на смъртните случаи от началото на пандемията е достигнал 2 788. От началото на пандемията инфекцията е открита при около 5,5% жители, чието население е 2,9 милиона души.

Източник: ТАСС

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени