Армията на Путин обърната в позорно бягство, доброволците от легиона "Свобода за Русия" завладяха руското село Теткино в Курска област (ВИДЕО)

Руските орки оставиха след себе си значително количество военна техника

Бягащите руски войници
Бягащите руски войници Източник: Скрийншот/Telegram

Доброволците от руския легион "Свобода на Русия" заявиха, че напълно са поели контрола над село Теткино, която се намира в руската Курска област. Пълчищата на военнопрестъпника Путин позорно бягат от селото. Това съобщиха от легиона на официалната си страница в Telegram, добавяйки видео за случващото се.

 

 

"Теткино, Курска област, е изцяло под контрола на руските освободителни сили. Армията на Путин бързо напуска селото, оставяйки позиции зад себе си и изоставяйки тежката техника", заявиха от руския доброволчески легион.

 

В същото време официалният канал Telegram на руския доброволчески корпус се фокусира върху факта, че руската армия напуска собствените си граждани.

 

"Войниците от армията на Путин бягат, та чак петите им проблясват. Зад гърба им са населени места, техника и най-вече граждани на Руската федерация, изоставени и ненужни", се казва в съобщението.

 

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени