Арнолд Шварценегер в Мюнхен: Направихте се зависими от Русия

Холивудската звезда популяризира ядрената енергия

Арнолд Шварценегер в Мюнхен
Арнолд Шварценегер в Мюнхен Източник: Instagram

Актьорът, предприемач и политик Арнолд Шварценегер е почетен гост на церемонията по откриването на тазгодишния панаир за стартъпи Bits & Pretzels в Мюнхен, Германия. Присъстващите отчитат трудни за индустрията години след пандемията и във времена на война, и висока инфлация.

 

"От супер лято се плъзнахме директно към студена зима", описват организаторите ситуацията. Но тя е такава и за много от основателите на стартъпи в залата, предава германският N-TV.

 

В речта си Шварценегер казва, че за него е чест да бъде встъпителен оратор след Барак Обама през 2019 г. "Те просто искаха да се уверят, че едната година ще говори демократ, а другата - републиканец", казва през смях бившият губернатор на американския щат Калифорния.

 

"С помощта на повече ядрена енергия Германия ще има много по-малък проблем", казва Шварценегер. При аварии в атомни електроцентрали досега в света са загинали около 5000 души. Шварценегер е убеден, че всяка година в резултат на използването на въглища и изкопаеми горива умират много повече хора.

 

В края на речта си холивудската звезда Арнолд Шварценегер обеща: "I'll be back". (в превод от английски "Ще се върна", бел. ред.).

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени