Атаката край Капитолия: 25-годишен мъж е нападателят, убил полицай

Заподозреният не е отговорил на предупрежденията от страна на полицията и ги е атакувал

Ноа Грийн
Ноа Грийн Източник: Twitter

25-годишен мъж е нападателят, който уби полицай край сградата на Капитолия. Той е идентифициран като Ноа Грийн и е бил последовател на афроамериканското движение ''Нация на исляма''. Мотивите за атаката все още се изясняват. С висока скорост, 25-годишният Ноа Грийн врязва автомобила си в бетонните барикади край Капитолия, убивайки един полицай и ранявай сериозно втори. Секунди след като колата се блъска, нападателят излиза от нея и прави опит за нападение с нож срещу униформените. Заподозреният не е отговорил на предупрежденията от страна на полицията и ги е атакувал. В този момент срещу заподозреният е открит огън. 

 

25-годишният мъж умира от раните си. Той не е имал криминални прояви в миналото. Негови близки споделят, че се е борел със зависимостта си от наркотици и с параноя. От вече изтрития му фейсбук става ясно, че наскоро е напуснал работа в търсене на духовно пътешествие. В страницата си често е пишел за „края на дните“, антихриста и „контролирането на съзнанието“ от правителството. Бил е и последовател на "Нация на исляма" - афроамериканско политическо и религиозно движение.

 

"Инцидентът не изглежда да е свързан с тероризъм, но ние ще продължим разследването", каза началник на Metropolitan Police Department във Вашингтон Робърт Конти. След нападението президентът Джо Байдън нареди знамената на Белия дом да бъдат спуснати наполовина в знак на почит към паметта на убития полицай Уилям Еванс.

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени