Атентат в Крим срещу предателя на Украйна Олег Царьов, тежко ранен е и се намира в реанимацията на местна болница

Олег Царьов беше народен депутат от Партията на регионите, открито се застъпи за "референдуми" в Донецка и Луганска област

Олег Царьов
Олег Царьов Източник: Telegram

Проруският украински политик и предател Олег Царьов, който е бивш депутат в Радата, е бил нападнат тази нощ пред дома си в окупирания Крим. Царьов, включен в списъка Миротворец, е тежко ранен и в момента се намира в реанимацията на местна болница.

 

Първоначално, руски медии и редица Telegram канали започнаха да съобщават за "извънредна ситуация" близо до къщата на предателя Олег Царев във временно окупираната Ялта, съобщи украинският сайт Обозреватель.

 

Предателят Олег Царьов е обект на покушение в Крим
Предателят Олег Царьов е обект на покушение в Крим Източник: Telegram

В нощта на 27 октомври в дома му започнали да пристигат служители на реда и линейки. Самият Царьов не е вдигал телефона от нощта. Пропагандистите твърдят, че той е намерен в собствената си къща с наранявания.

 

"Очевидци разказват, че около полунощ служители на реда и линейки са започнали да пристигат на територията на санаториума "Киров", където се намира резиденцията на Царев", пише едно от руските пропагандни издания, като не пропуска да припомни наказателните дела срещу Царев в Украйна и факта, че "той многократно е бил заплашван от бандеровци".

 

Руските пропагандисти първоначално тиражираха версията, че украинските партизани са нанесли прободни рани на Царьов, който беше осъден задочно на 12 години затвор за държавна измяна.

 

Проруският блогър Анатолий Шарий заяви, че от нощта Царев не е отговарял на обаждания от познати. В мрежата се появи видео, заснето от очевидци, на което се виждат линейки и полиция в близост до къщата на Царев. Територията беше отцепена и те реагираха агресивно на непознати.

 

Междувременно в Телеграм каналите на временно завзетия от Руската федерация украински Крим пишат, че бившият народен депутат бере душа и че раните му са от огнестрелно оръжие.

 

Олег Царьов беше народен депутат от Партията на регионите. След Революцията на достойнството през 2014 г. се опита да се кандидатира за президент на Украйна, но оттегли кандидатурата си и открито се застъпи за "референдуми" в Донецка и Луганска област. По-късно той се обяви за "председател на парламента на Новоросия".

 

През март Киевският апелативен съд потвърди присъдата на съда срещу Олег Царьов, който година по-рано беше осъден на 12 години затвор, като беше признат за виновен в извършване на престъпления по част 2 на чл. 110 и част 3 на чл. 109 от Наказателния кодекс.

 

Делото по обвинението срещу Царьов в посегателство върху териториалната цялост и неприкосновеност на Украйна се гледа в съда от 2017 г.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени