Авиацията на Украйна за пореден път показа на Русия "къде зимуват раците"

Неотдавна списание "Форбс" заяви, че украинските въоръжени сили са били снабдени с боеприпаси от прекия партньор на Украйна - САЩ

Украинска авиация
Украинска авиация Източник: Facebook

Авиацията на въоръжените сили на Украйна за пореден път показа на Русия в небето "къде зимуват раците", пише агенция УНИАН. По време на бойния ден бяха нанесени пет точни удара. Това заяви Генералният щаб на ВСУ във вечерната сводка за фронтовата обстановка. В същото време успехите на ракетните войски там не се уточняват.

 

"През деня авиацията на силите за отбрана нанесе 5 удара по райони на съсредоточаване на противниковия личен състав", заявиха от Генералния щаб.

ГЩ на ВСУ също така изброи терористичните удари на Русия: имало е 32 въздушни атаки и 37 обстрела с РСЗО по украински войски и мирни територии.

 

Има и ранени в резултат на действията на противника сред мирното население, добавха от Генералният щаб. Разрушения са регистрирани и по отношение на жилищната и гражданската инфраструктура на Украйна.

 

Военният и политически наблюдател Александър Коваленко предполага, че поради липсата на боеприпаси на фронта ВСУ вероятно ще трябва да отстъпят някои позиции на руските войски. Според него без този ресурс украинската армия е в състояние само да удържа отбраната си, а за никакво настъпление не може да става и дума.

 

Неотдавна списание "Форбс" заяви, че украинските въоръжени сили са били снабдени с боеприпаси от прекия партньор на Украйна - САЩ.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени