Австралия достигна ниво от 80 % напълно ваксинирани срещу COVID-19

В понеделник Австралия разхлаби мерките за влизане на чуждестранни посетители за първи път от началото на коронавирусната пандемия

Австралийският премиер Скот Морисън
Австралийският премиер Скот Морисън
Австралия достигна днес ниво от 80 процента напълно ваксинирани срещу COVID-19, предаде Ройтерс. Австралийският премиер Скот Морисън заяви, че това е великолепно постижение и че страната му уверено върви към това да е една от най-ваксинираните срещу ковид в света.
 
Австралия, която някога беше привърженик на идеята за пълно изчезване на COVID-19, сега се научи да живее с вируса и заложи на масова ваксинация. "Още едно великолепно постижение, Австралия", заяви Морисън във Фейсбук.
 
Макар федералните власти да казват, че ваксинацията е по желание, на щатско и местно ниво властите в Австралия въведоха задължителна ваксинация срещу COVID-19 за различни служители. Неваксинираните нямат достъп до много дейности, като например ходене на ресторант или на концерти.
 
В понеделник Австралия разхлаби мерките за влизане на чуждестранни посетители за първи път от началото на коронавирусната пандемия, но само за ваксинирани хора от страни с висок процент на ваксинирани.
 
Въпреки високите нива на ваксинираност в Австралия, в различните региони на страната ситуацията е различна. Например, в най-населения щат Нов Южен Уелс са ваксинирани близо 90 процента от хората, които могат да се ваксинират. В столицата Канбера процентът е 95. В Северната територия, която е по-слабо населена, процентът е 65, отбелязва Ройтерс.

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени