Австрийското правителство e пред значителни промени

Като безспорен фаворит за ръководител на АНП и федерален канцлер се смята министърът на вътрешните работи Карл Нехамер

Карл Нехамер
Карл Нехамер Източник: Wikiwand

След дълга нощ на заседания и дискусии на федералното ръководство на Австрийската народна партия (АНП), предизвикани от изненадващото оттегляне от политиката на ръководителя на АНП Себастиан Курц, както и от обявеното по-късно от федералния канцлер Александър Шаленберг намерение да подаде оставка и оставката на министъра на финансите Гернот Блюмел, днес ще стане ясно кой ще заеме овакантените постове и дали ще има още смени на министри от АНП.

 

Очаква се още преди обяд партията да представи новите политически фигури. Като безспорен фаворит за ръководител на АНП и федерален канцлер се смята министърът на вътрешните работи Карл Нехамер. Очаква се още преди обяд партията да представи новите политически фигури. Като безспорен фаворит за ръководител на АНП и федерален канцлер се смята министърът на вътрешните работи Карл Нехамер.

Още от "Светът"

Украйна и балтийските страни ще бойкотират срещата на ОССЕ в Скопие заради участието на Сергей Лавров

Присъствието на Лавров поражда риск "от легитимиране на един агресор, каквато е Русия, като пълноправен член на нашата общност от свободни страни, се казва в тяхно съвместно изявление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени