Бандитът Евгений Пригожин: "Вагнер" напуска Бахмут, оставяме го в ръцете на руската армия

Днес изтегляме частите си от града, съобщи главатарят на руската терористична групировка

Евгений Пригожин
Евгений Пригожин Източник: Скрийншот/Telegram

Главатарят на руската терористична групировка "Вагнер" заяви, че неговите сили са започнали да прехвърлят позициите си в източноукраинския град Бахмут на руската армия.

 

"Днес изтегляме частите си от Бахмут. Предаваме на военните позиции, боеприпаси и всичко останало", каза 61-годишният Евгений Пригожин.

 

 

Той беше показан да говори с няколко членове на "Вагнер", които му казаха, че военната им техника трябва да бъде ремонтирана.

 

Пригожин добави, че някои сили на "Вагнер" могат да останат, ако редовните руски войски срещнат трудности. Пригожин посочи в сряда, че на бойното поле са загинали около 10 000 затворници, които той е вербувал да се бият в Украйна. 

Още от "Светът"

Бойци от украинския Международен легион удариха руска област с РСЗО "Град"

В района на Шебекино има боеве с използването на танкове, а бойците от Руския доброволчески корпус унищожават съпротивляващите се 20 руски граничари и 20 мобилизирани от ВС на РФ

Прочетете повече прочетете повече

Германия нареди затварянето на четири от петте руски консулства в страната като ответна мярка

Руското правителство каза наскоро, че най-много 350 представители на германската държава, включително такива, работещи в културни институти и училища, може да останат в страната

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени