Баща и дете загинаха при руска терористична атака в Киев (ВИДЕО)

Те бяха под развалините на сградата и по време на операции по търсене и спасяване бяха намерени мъртви, съобщиха от пресслужбата на Държавната служба за извънредни ситуации

Разрушения вследствие на руски терористичен удар
Разрушения вследствие на руски терористичен удар Източник: Telegram

През нощта на 11 август руските окупационни сили нанесоха ракетен удар по Киевска област, съобщиха от пресслужбата на Държавната служба за извънредни ситуации.

 

Според ДСИС в резултат на нападението са загинали цивилни - 35-годишен мъж и 4-годишният му син. "Те бяха под развалините на сградата и по време на операции по търсене и спасяване бяха намерени мъртви", отбелязаха от службата.

 

"Тази вечер фрагменти от ракети паднаха върху частни жилищни сгради в квартал Бровари. Трима души са тежко ранени, включително 13-годишно дете", добавиха оттам.

 

 

Ръководителят на Киевската областна военна администрация Руслан Кравченко потвърди смъртта на двама души и раняването на още трима в резултат на нощна атака в Киевска област. Той изрази съболезнованията си на семейството и приятелите на жертвите.

 

 

Според Кравченко ранените имат синини и ожулвания на торса, главата, крайниците, фрактури. На всеки е осигурена необходимата медицинска помощ.

 

Руските терористи са атакували региона с ракети и ударни дронове. Въздушната тревога е продължила почти 8 часа. В региона работят сили за противовъздушна отбрана. Не са регистрирани директни удари по жилищна и критична инфраструктура.

 

Към 9:00 ч. в резултат на падането на отломки от вражески цели в 2 района на региона са разрушени 2 частни къщи, а още 6 са повредени. Повредени са и 4 автомобила. Оперативните групи работят на място, елиминирайки последиците от вражеската атака.

Още от "Светът"

Путин подписа указ за увеличаване числеността на руската армия до почти 2,4 милиона души

На правителството е възложено да предостави на Министерството на отбраната на Руската федерация бюджетни средства от федералния бюджет, необходими за изпълнението на този указ

Прочетете повече прочетете повече

Ранените цивилни в украинския град Харков при руска бомбардировка нараснаха на 30

Харков, вторият по големина град в Украйна, е разположен близо до руската граница и постоянно е подложен на атаки от руски бомби, ракети и безпилотни летателни апарати

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата в Палермо поиска 6 г. затвор за Матео Салвини

Салвини е обвинен в отвличане поради забраната, наложена от него като вътрешен министър на 147 мигранти, намиращи се на борда на испанския кораб "Open Arms", да слязат на остров Лампедуза през август 2019 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени