Байдън, Блинкен и Остин се срещат във Варшава с украинските министри на външните работи и отбраната

Путин трябва да бъде спрян, е мнението на лидерите на свободния свят

Байдън, Блинкен и Остин се срещат с Кулеба и Резников
Байдън, Блинкен и Остин се срещат с Кулеба и Резников Източник: Ройтерс

Американският президент Джо Байдън разговаря днес с украинските министри на външните работи и на отбраната, по време на тяхната среща с американските им колеги, съобщиха журналисти, съпровождащи президента на визитата му в Полша, цитирани от Франс прес.

 

Байдън, за когото това е първа среща с високопоставени украински представители от началото на руската инвазия в Украйна, проведе неформален разговор с украинския външен министър Дмитро Кулеба и с украинския министър на отбраната Олексий Резников по време на срещата им с американския държавен секретар Антъни Блинкен и министъра на отбраната Лойд Остин във Варшава.

 

Очаква се Байдън да заяви днес по време на реч в Полша, че "свободният свят" се противопоставя на руската инвазия в Украйна, и че съществува единство между големите световни икономики за необходимостта да бъде спрян руския президент Владимир Путин, съобщи Белият дом, цитиран от Ройтерс.

 

Белият дом съобщи, че в речта си по-късно днес американският президент "ще спомене съвместните усилия на свободния свят в подкрепа на народа на Украйна, за търсене на отговорност от Русия за бруталната война, и за защита на едно бъдеще, чиито корени са в демократичните принципи".

Още от "Светът"

Ген. Буданов: На Русия й останаха само 6 самолета А-50 - скоро няма да може да осъществява денонощно дежурство

Операцията по унищожаването на руския самолет за ранно предупреждение и контрол А-50 беше подготвена за две седмици, разкри шефат на украинското военно разузнаване

Прочетете повече прочетете повече

Джорджа Мелони: Ако Русия не беше нападнала Украйна, нямаше да има атака на "Хамас" срещу Израел

Бъркането на често използваната дума "мир" с "капитулация", както го правят, е лицемерен подход, който никога няма да споделим, каза тя на пресконференция в Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени