Байдън, Блинкен и Остин се срещат във Варшава с украинските министри на външните работи и отбраната

Путин трябва да бъде спрян, е мнението на лидерите на свободния свят

Байдън, Блинкен и Остин се срещат с Кулеба и Резников
Байдън, Блинкен и Остин се срещат с Кулеба и Резников Източник: Ройтерс

Американският президент Джо Байдън разговаря днес с украинските министри на външните работи и на отбраната, по време на тяхната среща с американските им колеги, съобщиха журналисти, съпровождащи президента на визитата му в Полша, цитирани от Франс прес.

 

Байдън, за когото това е първа среща с високопоставени украински представители от началото на руската инвазия в Украйна, проведе неформален разговор с украинския външен министър Дмитро Кулеба и с украинския министър на отбраната Олексий Резников по време на срещата им с американския държавен секретар Антъни Блинкен и министъра на отбраната Лойд Остин във Варшава.

 

Очаква се Байдън да заяви днес по време на реч в Полша, че "свободният свят" се противопоставя на руската инвазия в Украйна, и че съществува единство между големите световни икономики за необходимостта да бъде спрян руския президент Владимир Путин, съобщи Белият дом, цитиран от Ройтерс.

 

Белият дом съобщи, че в речта си по-късно днес американският президент "ще спомене съвместните усилия на свободния свят в подкрепа на народа на Украйна, за търсене на отговорност от Русия за бруталната война, и за защита на едно бъдеще, чиито корени са в демократичните принципи".

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени